Ulei de cocos certificat ecologic, presat la rece, nerafinat, nehidrogenat si neaditivat, este un ulei versatil, categoric cu numeroase beneficii terapeutice si cosmetice. Uleiul extravirgin de cocos se obtine prin presarea si filtrarea pulpei nucii de cocos.
Din punct de vedere cosmetic uleiul de cocos bio extravirgin are proprietati emoliente, hidratante, antibacteriene (se poate folosi pe pielea acneica) si protective. Da luminozitate parului opac, hidratandu-l si catifeleaza pielea expusa la soare.
- Dupa 25 grade Celsius uleiul de cocos bio extravirgin devine lichid fara a-si pierde proprietatile.
- Uleiul extravirgin din cocos bio este nelipsit in dieta vegetariana si raw-vegana.
- Se poate consuma in prajituri, inghetata, ciocolata, tarte, salate sau ca atare.
Consumul de ulei de cocos extravirgin bio activează metabolismul ajutand astfel la arderea excesului de grasime din corpul nostru putand fi integrat in dietele hipocalorice. Creste concentratia in sange de colesterol bun (HDL) in detrimentul colesterolului rau (LDL). Aportul de cantitati moderate de uleiul de cocos ajuta la combaterea si prevenirea anumitor boli de origine hormonala, cum ar fi hipertrofia de prostata, ovar polichistic, in consecinta, formele de acnee cauzate de aceste boli.