Turmericul sau curcuma apartine familiei Zingiberaceae, din care face parte si ghimbirul. In forma neprelucrata este o planta de dimensiuni mici, originara din India, a carei radacina este formata din mai multi rizomi. Din radacina plantei se obtine condimentul denumit turmeric si extractul cu uz medicinal numit curcumina. Ingredientul activ din turmeric este curcumina, o substanta cu gust putin amar, piperat, si miros asemanator cu mustarul. Curcumina este folosita des cu scop medicinal, pentru numeroasele ei proprietati terapeutice. In afara de substanta curcumina, curcuma pudra bio mai contine in concentratii mari mangan, fier si in concentratii mai reduse potasiu si vitamina B6.
Turmeric pulbere bio este folosita drept condiment in bucatarie, pentru colorarea preparatelor si pentru a da culoare amestecurilor de condimente. Turmeric (curcuma) pudra bio are o aroma minunata, lemnoasa si este folosita de mii de ani, prima data pe post de colorant, apoi cu scop medicinal si culinar.