Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa incerci faina de cocos bio este acela ca spre deosebire de fainile de grau, orz si secara, este fara gluten. Intoleranta la gluten poate cauza balonare, dureri abdominale, tulburari de tranzit intestinal sau o absorbtie deficitara a nutrientilor din alimente. De aceea, daca ai astfel de probleme, poti folosi cu succes faina de cocos bio, ecologica. Faina de cocos este bogata in fibre alimentare. O lingura cu faina de cocos bio, are 5 grame de fibre, spre deosebire de faina de grau integrala (0,8 grame de fibre intr-o lingura) sau faina alba de grau (0,2 grame de fibre intr-o lingura). Faina de cocos bio contine mai multe proteine decat faina de grau. O portie de 100 de grame de faina de cocos contine 19 grame de proteine, in timp ce faina de grau, doar 10. Chiar daca aceste proteine nu contin toti aminoacizii esentiali pentru organism, ele contribuie la necesarul zilnic de proteine.